KNB-event Biociden en arbo

Agenda

06 okt

KNB-event Biociden en arbo

Op donderdagmiddag 6 oktober 2022 organiseert het Kennisnetwerk Biociden een bijeenkomst over biociden en arbeidsomstandigheden. Werknemers kunnen in hun werk (on)bewust met biociden in aanraking komen. Tijdens het KNB-event krijg je informatie over de toelatingsprocedure van biociden en hoe het Ctgb in deze procedure de arbeidsrisico’s beoordeelt. Ook de andere arboregels voor biociden komen aan bod. Dit KNB-event is bedoeld voor arbeidshygiënisten en anderen die te maken hebben met het (adviseren over) veilig werken met biociden.

Sprekers 

Jan Willen Andriessen werkt als senior beleidsmedewerker bij het College voor Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb). Hij heeft veel ervaring op het gebied van nationale en Europese wet- en regelgeving van biociden. Jan Willem trapt de middag af met een presentatie over de toelatingsprocedure van biociden.  

Angelique Welten licht vervolgens toe hoe het Ctgb arbeidsrisico’s van biociden beoordeelt. Zij werkt als risicobeoordelaar bij het Ctgb. 

Jurgen Mook werkt als senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij zal ingaan op de arboregels en wat er na de toelatingsprocedure van biociden nog meer moet gebeuren om veilig te kunnen werken met biociden.  

Verhalen uit de praktijk 

Daarnaast presenteren verschillende stakeholders voorbeelden uit de praktijk: Wat is het praktijkverhaal? Wat was de aanleiding en wat het probleem? Wat heb je meegemaakt? Waar worstel je mee? Waar ben je tegenaan gelopen?  

Er is ruimte voor discussie met de deelnemers én met de sprekers. 

Locatie

De locatie van het KNB-event is de sfeervolle Winkel van Sinkel, Oudegracht 158 te Utrecht. We hopen oude bekenden weer te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Als kennisnetwerk sluiten we uiteraard af met een netwerkborrel.

Programma

13:30 – 14:00: Ontvangst op de Gaanderij
14:00 – 15:00: In de Balzaal: Presentaties van het Ctgb en het ministerie van SZW(Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
15:00 – 15:30: Pauze
15:30 – 17:00: In de Balzaal: Praktijksituaties, vragen en discussie
17:00 – 18:00: Netwerkborrel op de Gaanderij

Inschrijfformulier

U kunt zich inschrijven via dit inschrijfformulier
Wacht niet te lang, want vol=vol.
Mocht het aantal inschrijvingen groter worden dan de capaciteit van de zaal, dan komt u op een wachtlijst terecht. 

Houd de nieuwsbrief of deze pagina van het KNB in de gaten voor meer informatie. Tot 6 oktober! 

Inschrijven