Agenda

27 sep

Veiligheid in het Lab tijdens WoTS 2022

Tijdens de vakbeurs World of Technology & Science 2022 wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp veiligheid. Tijdens een X-pedition en een seminar gaan we dieper in op het thema ‘veilig omgaan met onveilige stoffen‘.

Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs zes deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over dit thema. Bewustwording van de gevaren en kennis over verschillende oplossingen staan centraal. U krijgt inzicht in veiligheidswerkbanken in verschillende veiligheidsklassen en recirculerende zuurkasten. Veiligheid cursussen, de keuze voor de juiste handschoen en filters voor afvalcontainers passeren de revue. En wat als er dan toch iets fout gaat? De laatste stap in de tour laat het belang van de nooddouche zien. Waarna u met een handdoek als presentje uw weg op de beursvloer kunt vervolgen.

Tijdens het gelijknamige seminar op donderdagochtend 29 september spreken vijf experts over dit thema. Tijdens dit seminar wordt duidelijk waarom het zo belangrijk is om veilig te werken op het laboratorium en welke risico’s u tegen kunt komen.

Een bezoek aan de beurs en deelname aan bovenstaande seminar en X-pedition zijn gratis. Bezoekers dienen zich van tevoren wel in te schijven via onderstaande knop.

Afbeelding bij evenement Veiligheid in het Lab tijdens WoTS 2022 Inschrijven