Banner afbeelding Praktijkvoorbeelden van desinfectieprocedures

Desinfectie

Praktijkvoorbeelden van desinfectieprocedures

Voor het desinfecteren met biociden (chemische desinfectantia, desinfectiemiddelen) van Biologische agentia en GGO's zijn eigen procedures en validatie belangrijk. Het BVF platform biedt de mogelijkheid aan de leden om hun procedures en validaties met elkaar te delen.

Voor een goede desinfectie van Biologische agentia en GGO's is het nodig om een eigen procedure op te stellen en/of validatite uit te voeren. Om niet iedereen hetzelfde wiel te laten uitvinden biedt het BVF platform de mogelijkheid aan zijn leden om eigen desinfectie procedures en/of validaties met de andere leden van het BVF platform te delen.

De mogelijkheid bestaat om de procedures en/of validaties open te delen, met iedereen die de webside van het BVF platform bezoekt, of besloten, alleen voor de leden van het BVF platform. Achter de procedures en/of validaties wordt aangegeven of het document open of besloten beschikbaar is.

- Richtlijn desinfectie in laboratorium en proefdierruimte, Diny van Faassen: Richtlijn desinfectie in laboratorium en proefdierruimte (open)
- Inactivatie validatie Gram - en + bacterie stammen: Validatie van de inactivatie van bacterie stammen (besloten)