Bericht over privacywetgeving

Nieuws

14 jan

Bericht over privacywetgeving

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG) in werking getreden. Ook voor onze vereniging heeft dit consequenties.

Verzamelen van persoonsgegevens mag alleen als duidelijk is vastgelegd wat, hoe en waarom we dit doen. Daarnaast moeten we deze registratie voldoende beveiligen met passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. In de nieuwe privacyverklaring leest u welke gegevens we verzamelen en met welk doel wij deze verwerken.

Ook onder de nieuwe regels hebben alle leden het recht en de mogelijkheid om hun eigen gegevens in te zien, te corrigeren, aan te vullen of te verwijderen. Elk nieuw lid verstrekt zelf de gewenste gegevens en geeft daarmee in principe toestemming aan de vereniging BVFp voor registratie en verwerking.

De vereniging verstrekt geen persoonsgegevens aan derden met uitzondering van de website host. Met de website host is een verwerkers-overeenkomst opgesteld waarin afspraken staan over veilige opslag van de persoonsgegevens en hoe te handelen bij datalekken.

Wanneer u als lid een klacht in wilt dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens kan dat via deze link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Heeft u nog vragen over ons privacy beleid? – neem dan contact op met het secretariaat via bestuur@bvfplatform.nl

Afbeelding bij evenement Bericht over privacywetgeving